Hoe gaat Cycloon om met het coronavirus?

Cycloon volgt de officiële RIVM-richtlijnen rondom het coronavirus. Naast de richtlijnen vanuit de overheid (handen wassen, hoesten/niezen in de binnenkant van de elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken, geen handen schudden, thuisblijven bij verkoudheidsklachten, afstand houden van mensen) volgen we bij Cycloon een aantal extra voorschriften om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Je leest er hieronder meer over.

Bezorging van post en pakketten gaat door

We gaan door met alle activiteiten die nodig zijn voor het bezorgen van post en pakketten zolang dit past bij de richtlijnen van de overheid. We houden ons bezorgnetwerk zo veel mogelijk in stand zodat we o.a. belangrijke stukken kunnen blijven bezorgen. Het RIVM heeft aangegeven dat er geen bewijs is dat mensen door post en pakketten besmet zijn geraakt en raden in het algemeen aan om regelmatig je handen te wassen. Zie ook de informatie op de website van het RIVM.

Maatregelen

Dit zijn de maatregelen van Cycloon en ons platform Fietskoeriers.nl:

  • Onze medewerkers (o.a. fietskoeriers, chauffeurs en postbezorgers) bewaren afstand (tenminste 1,5 meter) en hebben geen fysiek contact tijdens het ophalen en bezorgen van pakketten.
  • Onze medewerkers gaan niet meer bij consumenten naar binnen om een pakket af te leveren.
  • We doen ons best alle post binnen de juiste overkomstduur te bezorgen. Wat niet binnen 24 uur bezorgd kan worden, heeft een overloop naar 48 uur.
  • We hanteren zoveel mogelijk de raamtijden die zijn afgesproken. Indien we door veel ziekteverzuim of aanvullende maatregelen vanuit de overheid te maken krijgen met onderbezetting, kan het zijn dat we de post ’s morgens later komen brengen en ’s middags eerder komen halen. Indien dit het geval is, nemen we contact op.
  • Kunnen we een pakket na de eerste bezorgpoging niet bezorgen én is het extreem druk? Dan kan het zijn dat we het pakket de volgende dag overdag tussen 9.00 en 17.00 uur aanbieden.
  • De handtekening voor ontvangst vervalt. De fietskoerier vraagt aan de deur naar de naam van de ontvanger, controleert deze met de naam op het pakket en noteert de naam van degene aan de deur in het handtekeningvak.
  • Voor poststukken en pakketten die aangetekend verzonden zijn, hanteren we dezelfde werkwijze zodat er geen fysiek contact is. Onze fietskoerier vraagt toestemming van de ontvanger om te tekenen voor ontvangst. Daarnaast vraagt hij de laatste 3 cijfers van het legitimatiebewijs en noteert deze in het handtekeningvak.
  • Veel bedrijven zijn dicht. Op bedrijfsadressen doen we daarom één afleverpoging. Kan er niet bezorgd worden, dan gaat het pakket retour afzender.
  • Uiteraard is er ook bij Cycloon extra aandacht voor het gezond en veilig houden van de werkomgeving. We treffen alle mogelijke maatregelen om fysiek contact tot een minimum te beperken en volgen de aanwijzingen van het RIVM. Onze vestigingen en materialen zoals het stuur van de fietsen en telefoons worden extra schoongemaakt.

Wij blijven de situatie op de voet volgen en passen onze maatregelen als dat nodig is.

Veelgestelde vragen coronavirus >